Minder nieuwe en meer gebruikte aanhangwagens verkocht in mei

Laatste update 04 juni 2020 Leestijd: 2 min

Vorige maand werden 2.008 nieuwe aanhangwagens afgeleverd en dat is 18 procent minder dan in mei 2019. Tegelijkertijd verkocht de vakhandel wel 16 procent meer tweedehands aanhangwagens, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG. Vooral gebruikte boottrailer blijken populair.

In de eerste vijf maanden van het jaar bedroeg de afzet van nieuwe aanhangwagens 9.446 stuks, oftewel bijna 10 procent minder ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. In april, toen de coronapandemie in Nederland op het hoogtepunt was, nam de afzet al met 22 procent af in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Over het hele eerste kwartaal was de verkoop nog stabiel ten opzichte van de eerste drie maanden van 2019. De daling in mei manisfesteert zich in alle categorieën, hoewel er wel nog 4 procent méér nieuwe aanhangwagens werden verkocht die specifiek bedoeld zijn voor het vervoer van bouwmaterieel. Hapert, Anssems, Saris, Henra en Eduard vormen de top-vijf van meest verkochte aanhangers dit jaar.

Gebruikte boottrailers populair

De verkoop van tweedehands aanhangwagens door de vakhandel steeg in mei met 16 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Er werden 1.092 occasions geleverd, tegen 944 in mei 2019, waarbij vooral opvalt dat er 80 procent meer tweedehands boottrailers werden verkocht. Gezien de populariteit van boten als alternatief voor recreatie en vakantie in coronatijden, is dat geen verrassing. Tot en met mei dit jaar 38 procent meer gebruikte boottrailers afgeleverd door aanhangwagenbedrijven en in totaal nam de occasionverkoop toe met 2 procent in vergelijking met de eerste vijf maanden van vorig jaar, tot 4.613 stuks.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring