CBR voert quotum in voor AVB

Laatste update 22 juni 2020 Leestijd: 2 min

Vanaf dinsdag 23 juni, 17.00 uur, kan het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) niet meer onbeperkt naamloos worden ingekocht bij het CBR en geldt er een maximumaantal.

Vanaf dat moment moeten opleiders binnen twee weken voor de examendatum op naam reserveren. Lukt dat niet, dan is er de mogelijkheid om naamloze capaciteit te reserveren met een quotum van 20% van het aantal afgenomen eerste examens in de voorafgaande 12 maanden, met een minimum van 10 examens.  

Sinds 18 mei, toen CBR de dienstverlening hervatte, geldt er al een quotum voor het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) en het praktijkexamen personenauto met aanhangwagen (BE). CBR past nu ook een quotum toe bij de AVB-examens, omdat het bureau ziet dat een aantal opleiders een groot deel van de beschikbare capaciteit reserveert. Dit benadeelt andere opleiders, aldus CBR. Om dit te voorkomen voert CBR het quotum in voor de AVB-examens, per dinsdag 23 juni, 17.00 uur.  

Het CBR verzoekt opleiders om voor die tijd alle examens die binnen twee weken plaatsvinden op naam te zetten. Als dit niet gebeurt, dan worden deze geëtaleerd. Een rijschool kan maximaal de helft van het aantal naamloos te kopen examens in één kalendermaand inkopen. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring