Verkoop gebruikte auto’s in juni naar record

Laatste update 01 juli 2020 Leestijd: 2 min

De vakhandel verkocht afgelopen maand 120.550 gebruikte personenauto’s en dat waren er niet alleen 14,5 procent meer dan in juni 2019, het is ook het hoogste aantal ooit in een maand. In het eerste halfjaar van 2020 leverden de Nederlandse autobedrijven 627.536 occasions af, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC.

Het totaal over de eerste zes maanden van het jaar ligt 2,9 procent onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar. Toen de coronamaatregelen van kracht werden, noteerde de vakhandel in maart een daling van 14 procent ten opzichte van maart 2019 en in april nam de occasionverkoop met ruim 26 procent af. In mei tekende zich echter een krachtig herstel af. Met ruim 111.000 transacties was dat weliswaar een afname van 5 procent in vergelijking met mei vorig jaar, desondanks werd het op één na hoogste verkoopcijfer ooit in een meimaand gerealiseerd.

Jaartotaal van twee miljoen in zicht

Inclusief de handel tussen particulieren onderling wisselden in het eerste halfjaar van 2020 al ruim een miljoen (1.004.324) personenauto’s van eigenaar. Als deze ontwikkeling zich in de rest van het jaar doorzet, zal voor het eerst de grens van twee miljoen verhandelde occasions worden doorbroken. De verkoop van nieuwe personenauto’s daalde in de eerste zes maanden van 2020 met 30 procent ten opzichte van een jaar eerder. Maar uit onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG bleek vorige maand dat naar schatting 175.000 OV-reizigers actief op zoek zijn naar een (tweedehands) auto als alternatief.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring