Inspectie SZW start vanaf 13 juli met steekproef RI&E, voorkom een boete

Laatste update 13 juli 2020 Leestijd: 2 min

Heeft u onlangs een brief ontvangen van de Inspectie SZW over RI&E? Dan wordt u mogelijk vanaf 13 juli gevraagd om uw RI&E aan te leveren. U moet dan uw RI&E, plan van aanpak en het basiscontract aanleveren voor 10 augustus 2020. Als u dit niet doet, loopt u kans op een inspectiebezoek en mogelijk een boete.

De Inspectie SZW heeft onlangs middels een brief een controle aangekondigd van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) bij 27.000 bedrijven in de mobiliteitsbranche. Van deze bedrijven krijgen 437 ondernemingen de vraag om hun RI&E toe te sturen. Als u onlangs de SZW-brief heeft gekregen, loopt u dus kans dat u vanaf 13 juli gevraagd wordt uw RI&E aan te leveren. Als u geen brief hebt ontvangen, zult u ook geen verzoek krijgen van de inspectie. Desondanks is het wel zaak om uw RI&E op orde te hebben.

Zelf doen of uitbesteden

Wilt u aan de slag met uw RI&E? Kijk dan op www.oomt.nl/goedvoorbereid. Hier vindt u informatie, de digitale vragenlijst en een instructievideo. U kunt het maken van een RI&E en het actualiseren ervan ook uitbesteden. Innovam is bijvoorbeeld een partij die dat tegen betaling op zich kan nemen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Innovam.

Voorbereid op een inspectie

Het hebben van een RI&E is verplicht, dus ook als u geen bericht van SZW heeft gekregen doet u er verstandig aan er een te maken. Ook als u al een RI&E heeft, is het goed om te kijken hoe actueel deze nog is. Zeker met het oog op coronamaatregelen. Doorloop deze checklist om te kijken of u klaar bent voor een eventuele inspectie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring