Onderzoek verzekerbaarheid wagenpark in volle gang; verhuurders ontvangen vragenlijst eind augustus

Laatste update 28 juli 2020 Leestijd: 2 min

Steeds meer ondernemers hebben moeite om hun verzekeringen goed te regelen met verzekeraars. Reden voor BOVAG om te onderzoeken hoe dit verbeterd kan worden. Het onderzoek is in juli gestart en er zijn inmiddels al diverse gesprekken gevoerd met BOVAG-verhuurbedrijven en verzekeraars. Om de uitkomsten daarvan te toetsen, ontvangen alle BOVAG-verhuur- en deelautobedrijven rond 31 augustus via e-mail een korte vragenlijst. 

Zoals aangekondigd tijdens het laatste jaarcongres, doet adviesbureau Voogt Pijl & Partners in opdracht van BOVAG onderzoek naar de verzekerbaarheid van het wagenpark van verhuur- en deelautobedrijven. De vraag waar het adviesbureau momenteel mee aan de slag is, is: welke maatregelen bij verzekeraars en verhuurbedrijven kunnen leiden tot een betere verzekerbaarheid? 

Waardevolle inzichten

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Roland Bushoff en Douwe van der Meer van Voogt Pijl & Partners. Zij voeren in de periode van juli tot september gesprekken met diverse verhuurbedrijven en verzekeraars. Bij het onderzoek zijn zes BOVAG-verhuurbedrijven actief betrokken. De gesprekken met hen leveren waardevolle inzichten op. Om de uitkomsten van de gesprekken te toetsen, ontvangen alle BOVAG-verhuur- en deelautobedrijven rond 31 augustus een korte vragenlijst via de e-mail. Zo krijgen alle leden de kans om hun input te geven over het onderwerp. 

Eind september

In september worden de bevindingen omgezet in concrete voorgestelde maatregelen, zowel voor verzekeraars als verhuurbedrijven. Het onderzoeksresultaat wordt eind september met het bestuur van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven besproken.

Contact

Heeft u vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met branchemanager Marjolijn Spoorenberg, via marjolijnspoorenberg@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring