Kijk vooruit: leid een leerling op

Laatste update 24 juli 2020 Leestijd: 2 min

De zomervakantie is in volle gang. Het moment om na te denken over de inzet van leerlingen in uw bedrijf. Het zijn immers de vakmensen van de toekomst. Nu bezuinigen op opleiden betekent straks een personeelstekort. OOMT en Innovam denken mee met praktische en efficiënte opleidingen, onder andere tot leermeester.

Corona heeft zijn sporen nagelaten in het bedrijfsleven. Toch moet een situatie zoals na de financiële crisis worden voorkomen: in die tijd werd flink bezuinigd op het opleiden van leerlingen, met als gevolg dat er te weinig mensen beschikbaar waren toen de economie weer naar boven vloog.

Geef leerwerkplek en stagemogelijkheid door 

Het is op dit moment voor veel bedrijven niet gemakkelijk vanwege de onzekerheid en het verlies aan inkomsten. Het is voor veel leerlingen daarom moeilijk om een leerbedrijf te vinden. Daar schreven we eerder al over in de BOVAGkrant. Overigens: heeft u een leerwerkplek of stagemogelijkheid binnen uw bedrijf beschikbaar? Geef dit dan door aan SBB via de website stagemarkt.nl.

Kennis leermeester ontwikkelen

Een dreigend tekort aan personeel kan mede worden voorkomen door een leerplek te bieden en de leermeester de tijd te geven om de leerling goed te begeleiden. Speciale trainingen vanuit OOMT en Innovam helpen de leermeester zijn kennis te ontwikkelen. Twee nieuwe, online te volgen, trainingen liggen daarom klaar, naast de al bestaande basistraining.

De juiste leerling vinden

De nieuwe trainingen gaan over het vinden van de juiste leerling en hoe je een leerling succesvol bekend maakt met het bedrijf en de werkzaamheden, wat de kans op succes verhoogt. Dit kan worden aangevuld met een startpakket voor nieuwe leerlingen, inclusief e-learnings over het begin van de leerperiode. 
 
Wie meer wil weten over de trainingen, kan terecht op de pagina met leermeestertrainingen van Innovam.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring