BOVAG start onderzoek naar verzekerbaarheid wagenpark verhuur- en deelautobedrijven

Laatste update 02 juli 2020 Leestijd: 2 min

Steeds meer ondernemers in de verhuur- en deelautobranche hebben moeite om hun verzekeringen goed te regelen met verzekeraars. Tijdens het jaarcongres op 22 januari kwam dit ook sterk naar voren. In de belangenbehartiging van BOVAG staat dit onderwerp daarom hoog op de agenda. Het bestuur van BOVAG heeft het adviesbureau Voogt Pijl & Partners gevraagd een onafhankelijk onderzoek uit te voeren hoe de verzekerbaarheid verbeterd kan worden. Dit onderzoek vindt deze zomer plaats tussen juli en september.  

De vraag waar het adviesbureau mee aan de slag gaat de komende maanden is: welke maatregelen bij verzekeraars en verhuurbedrijven kunnen leiden tot een betere verzekerbaarheid? 

Gesprekken in juli

Het onderzoek vindt plaats in de periode van juli tot september en wordt uitgevoerd door Roland Bushoff en Douwe van der Meer van adviesbureau Voogt Pijl & Partners. Zij voeren in deze periode gesprekken met een aantal verhuurbedrijven en verzekeraars. De bedrijfsspecifieke informatie van verhuurbedrijven en verzekeraars blijft natuurlijk vertrouwelijk. 

Uitkomsten

In september worden de uitkomsten van deze gesprekken omgezet in een advies over de te nemen  stappen ter verbetering, zowel voor verzekeraars als verhuurbedrijven. De resultaten worden eind september met het bestuur van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven besproken.

Marjolijn Spoorenberg, branchemanager BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven: “We zien en horen bij BOVAG dat verzekerbaarheid een belangrijk thema is dat speelt bij onze autoverhuurleden. Daarom ben ik, net als het afdelingsbestuur, erg blij met dit onderzoek en dat we hiermee concrete stappen kunnen nemen.” 

Heeft u vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met branchemanager Marjolijn Spoorenberg, via marjolijnspoorenberg@bovag.nl.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring