BOVAG-ondernemers krijgen compensatie auteursrechtenafdracht vanwege coronacrisis

Laatste update 22 juli 2020 Leestijd: 2 min

Door de lockdown zagen veel ondernemers hun omzet wegsmelten en viel de dienstverlening op sommige plekken stil. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn namens de zwaar getroffen sectoren in gesprek gegaan met auteursrechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. Met elkaar is een regeling afgesproken, waarbij ondernemingen met een licentie voor muziek en/of zakelijk tv-gebruik in commercieel publiekstoegankelijke ruimten, een compensatie krijgen van vijftig procent over een periode van drie maanden. BOVAG was ook betrokken bij de gesprekken en heeft weten te bereiken dat deze compensatie ook voor BOVAG-leden geldt.

Leden die hun auteursrechtenafdracht via BOVAG hebben geregeld, ontvangen deze maand via BOVAG een factuur waarin de compensatie is doorgevoerd met daarbij meer informatie over de compensatieregeling. Voor wie dit niet via BOVAG loopt, volgt de compensatie later en wordt de compensatieregeling uitgevoerd op basis van de SBI-code. 

Auteursrechten via BOVAG

Veel bedrijven hebben voor klanten of medewerkers muziek of tv aan staan. In Nederland is het wettelijk geregeld dat bedrijven hiervoor een vergoeding betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties. BOVAG-leden krijgen 33,3 procent korting als zij zich aanmelden bij Buma, Sena en/of Videma. Als zij zich via BOVAG registreren, krijgen ze daar bovenop nog vijftien procent extra korting. Heeft u dit nog niet via BOVAG geregeld? Tussen oktober en december kunt u zich aanmelden voor deze extra collectiviteitskorting.

Klik hier voor meer informatie over auteursrechten

Heeft u vragen rondom dit onderwerp? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies, via (030) 659 53 00. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring