Aanhangwagenverkoop herstelt in juni

Laatste update 03 juli 2020 Leestijd: 2 min

Het aantal nieuwe aanhangwagens steeg vorige maand met 8 procent ten opzichte van juni vorig jaar, tot 2.180 stuks. Vooral boottrailers en aanhangwagens voor het vervoer van bouwmaterieel bleken populair, zo blijkt uit een analyse door BOVAG. Over het eerste halfjaar van 2020 noteert de verkoop nog een min van 7 procent.

Tot en met juni dit jaar werden 11.628 nieuwe aanhangers verkocht, terwijl dat er een jaar eerder nog 12.471 waren. Als gevolg van de coronamaatregelen daalden de verkoopaantallen in mei met 18 procent en in april met 22 procent. Vorige maand herstelde de afzet echter en mede door de populariteit van pleziervaart in coronatijd bleken vooral boottrailers in trek, met een plus van 24 procent in vergelijking met juni 2019. Dat bleek in mei ook al uit de grote stijging in de verkoop van tweedehands boottrailers. Net als vorig jaar zijn de Nederlandse merken Hapert, Anssems, Henra en Saris de marktleiders, met het van oorsprong Nederlandse Eduard nu op de vijfde plaats. Gezamenlijk zijn deze vijf fabrikanten goed voor ruim 54 procent marktaandeel.

Occasions plussen

De afzet van occasions door de vakhandel steeg in juni met 18 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2019 en kwam uit op 1.015 stuks. Er werden vorige maand ruim de helft meer tweedehands boottrailers verkocht dan een jaar eerder en tot en met juni gaat het om een plus van 44 procent. In de eerste zes maanden werden in totaal 5.635 tweedehands aanhangwagens verkocht door de vakhandel en dat is 5 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2019. Ook op de occasionmarkt voeren Hapert, Anssems, Saris en Henra de verkooplijst aan.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring