Slooppremie in Amsterdam

Laatste update 31 januari 2020 Leestijd: 2 min

Eigenaren van oude dieselauto’s die binnen de gemeente Amsterdam wonen, kunnen sinds begin dit jaar gebruikmaken van een sloopregeling. Het gaat om ongeveer 8.000 Amsterdammers met een auto die vanaf 1 november 2020 niet meer het milieuzonegebied in mag.

Eigenaren van deze oude dieselauto’s krijgen een sloopsubsidie van 500 euro. Maakt de Amsterdammer voor 1 april 2020 gebruik van de regeling, krijgt hij nog 250 euro extra daar bovenop. Amsterdammers met een minimum inkomen krijgen naast de slooppremie ook maximaal 1.250 euro subsidie voor de aanschaf van alternatieven zoals bijvoorbeeld een auto, speed-pedelec of e-scooter. Voor OV-tegoed, e-bike of deelabonnement staat een bedrag van maximaal 750 euro voor deze doelgroep.

Deelnemen

Verkopers van benzine-auto's, elektrische auto’s, elektrische bromfietsen, elektrische snorfietsen, of (elektrische) fietsen kunnen meedoen aan deze subsidieregeling. Aanmelden kan bij de gemeente Amsterdam.

Aanmelden en meer informatie

Om misverstanden te voorkómen: De gemeente spreekt in zijn communicatie over ‘deelnemen als dealerbedrijf’, maar de regeling staat natuurlijk ook gewoon open voor onafhankelijke autobedrijven, fietsbedrijven en scooterbedrijven. BOVAG heeft de gemeente hierop gewezen.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring