Nieuw tarief tachograafkaarten

Laatste update 30 januari 2020 Leestijd: 2 min

Een tachograafkaart kost in Nederland sinds 18 januari 101 euro, zo maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend. Een hoog tarief in vergelijking met de landen om ons heen. Een tegenvallend bedrag nadat de minister onder druk van Kamervragen vorig jaar melding maakte van een tariefsverlaging. De branche was eerder dit jaar al met stomheid geslagen toen op deze belofte een indexatieverhoging volgde op 1 januari van dit jaar. BOVAG legt zich hier niet bij neer en blijft zich sterk maken voor een betere oplossing.

Met dit tarief is de kaart maar heel weinig goedkoper geworden. “Daarmee heb je het noodsignaal vanuit de sector niet begrepen”, stelt branchemanager Aad Verkade van BOVAG. “Het kan zo zijn dat door keuzes uit het verleden de prijs van de kaarten niet tot een redelijker niveau kunnen worden teruggebracht. Maar het niet op een creatievere manier kijken naar een betere oplossing wordt niet positief ontvangen.”

Een alternatief zou kunnen zijn dat de overheid zoekt naar een andere manier om ondernemers te compenseren. Daarnaast zou BOVAG graag zien dat de overheid de overeenkomst met KIWA opschort zodat er andere alternatieven beschikbaar komen. Zo zou bijvoorbeeld kunnen worden onderzocht of de RDW, die onder meer ook al kentekenbewijzen afgeeft, de uitgifte van tachograafkaarten zou kunnen overnemen.

BOVAG zal zich hiervoor sterk blijven maken en zich niet neerleggen bij de huidige oplossing.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring