Nieuw: praktijktoets voor ervaren caravanmonteurs, inclusief schadeherstel

Laatste update 17 januari 2020 Leestijd: 2 min

BOVAG en FOCWA hebben samen met de opleidingsinstanties gewerkt aan een nieuwe praktijktoets voor ervaren caravanmonteurs in de branche. Technici die aantoonbaar meer dan vijf jaar relevante werkervaring in de branche hebben, kunnen sinds dit jaar kiezen voor de geïntegreerde praktijktoets. Hierbij volg je geen opleiding, maar doe je direct (praktijk)examen. Ook het certificaat Schadeherstel maakt onderdeel uit van deze praktijktoets. 

De toetst wordt afgenomen op een locatie van VOC en geëxamineerd door het IBKI. Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op de VOC-website.

Technische caravantrainingen

Monteurs die niet aan dit profiel voldoen, kunnen ook nog de technische caravantrainingen volgen. In februari zijn hier nog enkele plekken voor vrij. Wanneer een monteur de drie deelcertificaten haalt voor opbouw, onderstel en elektra en het examen aflegt, mag hij zich drie jaar lang caravankeurmeester noemen. Aanmelden kan via de website van Innovam. Klik op onderstaande de trainingen voor meer informatie:  Het examen voor caravankeurmeester wordt afgenomen door het IBKI; het exameninstituut van de mobiliteitsbranche. Dit examen voldoet aan de kwalificatie-eisen, zoals deze voor de caravanbranche zijn bepaald.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring