Laatste subsidieronde SDE+ in maart van start 

Laatste update 17 januari 2020 Leestijd: 2 min

De huidige subsidieregeling voor duurzame energie SDE+ gaat in 2020 veranderen naar SDE++. Waar SDE+ focus op de productie van duurzame energie uit zon, wind (op zee), water, biomassa en geothermie, focust SDE++ daarnaast ook technieken die CO2-uitstoot reduceren. De laatste SDE+-subsidieronde loopt van 17 maart tot 2 april 2020. Er is een budget van twee miljard euro voor beschikbaar gesteld. 

Een grote wijziging is dat meerdere duurzame technieken aanspraak kunnen maken op de SDE++-subsidie. Zo kan er vanaf 2020 ook subsidie aangevraagd worden voor CO2-reducerende technieken en de benutting van restwarmte. Daarnaast heeft Minister Wiebes aangegeven dat de SDE++ slechts één subsidieronde per jaar heeft. Dit betekent dat het straks nog belangrijker wordt om op het juiste moment de volledige aanvraag in te dienen. De datum van deze ronde is op dit moment nog niet bekend.

Voordelige zonnepanelen

Omdat er meer ‘concurrentie’ gaat komen voor bijvoorbeeld duurzame zonne-energie, kan het interessant zijn voor ondernemers om een aanvraag in te dienen voor de laatste SDE+-subsidieronde. Leden die via de BOVAG Ledenwinkel zonnepanelen aanschaffen, krijgen bovendien vijf procent korting. Kijk hier voor meer informatie. 

Meer informatie over SDE+

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring