Laatste kans om RODI in te vullen

Laatste update 17 januari 2020 Leestijd: 3 min

Het kost maar 10 tot 15 minuten om deel te nemen aan het RODI-onderzoek en levert u een schat aan informatie op om de samenwerking met uw importeur te verbeteren. Heeft u RODI al ingevuld? Het kan tot 24 januari dus als u het nog niet heeft gedaan: maak even tijd en vul hem in!

De uitkomsten van RODI (Relatie Onderzoek Dealer Importeur) worden net als vorig jaar samengevat in een digitaal rapport dat vanaf eind maart voor u beschikbaar is. Met deze resultaten kan uw dealervereniging in gesprek gaan met de importeur met als doel om de samenwerking tussen dealers en importeurs verder te verbeteren.
 
Meerdere dealerverenigingen gebruiken de RODI om samen met de importeur een aantal punten uit de RODI te halen en die als speerpunten te benoemen om zo met elkaar de samenwerking te verbeteren. Een andere dealervereniging geeft aan dat haar importeur meerdere merken vertegenwoordigt en daarom de RODI’s van de merken naast elkaar legt ter vergelijking. “Zo zagen we dat de garantie afwikkeling voor het ene merk minder goed werd gewaardeerd dan voor de andere merken. Op basis hiervan zijn wij in gesprek gegaan met de importeur en is dit jaar het garantieproces voor dit merk aangepast.” Weer andere verenigingen en ook de importeurs gebruiken de RODI als benchmark om te zien hoe ze het doen ten opzichte van de grootste concurrenten. Voor hen hebben wij daarom vorig jaar de RODI in het Engels vertaald en een benchmarktool gebouwd waarin verschillende merken eenvoudig naast elkaar te zetten en te vergelijken zijn.

Uw stem telt!

Uw stem is nodig om dealervereniging te ondersteunen in haar dialoog met de importeur. Hoe meer autodealers RODI invullen, des te sterker staan BOVAG en de dealerverenigingen in de gesprekken. Uw input is dus erg belangrijk! Heeft u RODI nog niet ingevuld? Doet u dit dan uiterlijk 24 januari. De link naar het onderzoek heeft u begin december in uw mailbox ontvangen. Heeft u geen e-mail gezien? Misschien is deze in uw ongewenste mail terecht gekomen? U kunt ook een mail sturen naar onderzoek@bovag.nl, dan sturen wij de vragenlijst opnieuw.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring