Proefrit of verhuur motor: controleer de klant vanaf 1 maart in Elena 

Laatste update 06 januari 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG-motorbedrijven kunnen vanaf 1 maart 2020 gebruik maken van het waarschuwingssysteem Elena. Op deze ‘zwarte lijst’ kunt u checken of de klant bij u aan de balie is wie die zegt dat hij is en of hij zich in het verleden misdragen heeft, bijvoorbeeld omdat hij een factuur niet betaald heeft of een voertuig beschadigd of verduisterd heeft. Natuurlijk kunt u zelf ook klanten registreren, om zo andere ondernemers te waarschuwen niet met deze klant in zee te gaan. Met elkaar kan zo criminaliteit in de branche aangepakt worden. Bij BOVAG aangesloten verhuur- en deelautobedrijven maken al jaren succesvol gebruik van Elena, het systeem wordt nu verder uitgerold naar motorbedrijven. Elena uitproberen is nu extra voordelig: als u zich voor 1 juni 2020 aanmeldt, krijgt u het eerste halfjaar gratis. 

Tegenwoordig eisen veel verzekeraars dat u de identiteit van een klant checkt voor dat u een motor meegeeft voor een proefrit of bij verhuur. Dit kunt u op een snelle en grondige manier in Elena doen. Uit de praktijk blijkt daarnaast dat Elena preventief werkt en dubieuze klanten afschrikt. Het gebruik van Elena is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens en voldoet aan de privacywet. Door Elena te gebruiken kunnen BOVAG-bedrijven samenwerken aan het terugdringen van criminaliteit en aan betaalbare verzekeringspremies.  

Kosten

Een Elena-abonnement kost een vast bedrag per maand van € 25,35, exclusief btw en eenmalige aansluitkosten van € 38,-. Het is een jaarabonnement, dat u na een jaar maandelijks kunt opzeggen. Maandag ontvangen alle BOVAG-motorbedrijven een mailing met daarin meer uitleg en informatie over hoe aanmelden voor Elena werkt.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring