Op naar de finale van (Bedrijfs)Autotechnicus van de Toekomst

Laatste update 06 februari 2020 Leestijd: 4 min

Na een spannende halve finale van (Bedrijfs)Autotechnicus van de Toekomst hebben de vier beste deelnemers zich geplaatst voor de grote finale op 11 februari op AutoProf-AMT Live. Deze verkiezingen laten zien hoe gaaf het werk in de autotechniek is. Met succes, 1200 mbo-studenten deden mee aan de voorrondes. BOVAG is officieel ambassadeur en sponsort de klassenprijzen. 

Tijdens de halve finale op vrijdag 31 januari werden de deelnemers van Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst onderworpen aan een aantal pittige opdrachten. Een greep daaruit: een gestrande VW Passat, een Volvo FH met startproblemen, een storing in de elektrische raambediening van een Peugeot en puzzelen aan het emissiesysteem van een Renault-truck. Aan het einde van de dag maakte Innovam-directeur Herme Bruin de finalisten bekend. Bij de autotechnici gaan Thijs van Grinsven (ROC Leijgraaf) en Dirk van Nieuwenhuizen (Horizon College) door naar de grote finale op AutoProf-AMT Live. Bij de bedrijfsautotechnici zijn dat Joey Swinkels (Koning Willlem I) en Job van Aaken (Summa Automotive). 

AMT_8118B-560x373.jpg
Halvefinalisten Siem Entius, Stef van Lipzig, Job van Aaken, Joey Swinkels, Thijs van Grinsven, Dirk van Nieuwenhuijzen en Luuk van Eerd toonden hun (bedrijfs)autotechnisch talent. 

De competitie

De Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competities laten zien hoe gaaf het werk in de autotechniek is. Met succes, bijna 1200 mbo-studenten deden mee aan de voorronde, de online kennistest. 9 procent van alle mbo-studenten Autotechniek en zelfs 21 procent van de aankomend bedrijfsautotechnici nam deel. De vier beste autotechnici en de vier beste bedrijfsautotechnici plaatsen zich voor de halve finales met praktijkopdrachten. Beide finales vinden plaats tijdens AutoProf-AMT Live in Gorinchem op 11 februari.

De beste opleiding

Naast individuele autotechnici vallen ook mbo-opleidingen in de prijzen. Voorafgaand aan de finale strijden de zes mbo’s, die het best scoorden in de voorronde, om de Scholenprijs. Net als bij de vorige editie brengt dat grote groepen studenten en docenten naar AutoProf-AMT Live.

Instroom

Vraag een ondernemer in het auto- of truckbedrijf wat zijn of haar grootste probleem is, en het antwoord is negen van de tien keer hetzelfde: “Ik kan geen technici krijgen.” Met de organisatie van de (Bedrijfs)Autotechnicus van de Toekomst-competities laten AMT en zijn partners zien aan mbo-studenten (en anderen) hoe gaaf het vak van (bedrijfs)autotechnicus is. Bovendien brengen ze werkgevers uit de branche in contact met aanstormend talent.

Ambassadeur

BOVAG ondersteunt de competities Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst als ambassadeur. “Omdat het vak autotechnicus een prachtvak is, dat de komende jaren alleen maar mooier wordt met alle nieuwe technologieën die er aan komen. Van elektrische aandrijving tot rijhulpsystemen.”

Donkervoort-web.jpg
BOVAG sponsort ook de klassenprijzen, een exclusieve rondleiding door de Donkervoort-fabriek.

Steun auto- en truckbranche

De Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competities worden breed gesteund in de auto- en truckbranche. BOVAG treedt op als ambassadeur van het evenement, Innovam en IBKI zijn kennispartners en ook Volvo Trucks, Vakgarage, Automotive Academy, Vereniging voor Automobieltechnici ATC, ACtronics, Van Mossel Automotive Groep en MPM Oil Company zetten zich in als partner.

Video

Bekijk hier een video-impressie van de halve finale:
  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring