Fietsbedrijven kunnen via BOVAG nu extra voordelig kennismaken met accurevisie 

Laatste update 17 februari 2020 Leestijd: 3 min

BOVAG-fietsbedrijven kunnen nu voordelig testen of accurevisie een werkbare optie is voor hun bedrijf en klanten, als alternatief voor een nieuwe accu. Tot 1 april kunnen fietsretailers via heskon.nl met extra ledenkorting accu’s laten reviseren om ervaring op te doen. Er heerst onzekerheid over gebruikte accu’s en er is nog veel onduidelijkheid over accurevisie bij de vakhandel en klant. Daar is BOVAG op ingehaakt, door met leden en een accurevisiebedrijf in de regio Brabant een proef te draaien. De resultaten daarvan waren positief en daarom wil BOVAG ook andere fietsretailers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met accurevisie.

De markt voor gebruikte e-bikes is zich snel aan het ontwikkelen. De consument is over één ding onzeker: hoe goed is de accu nog? Voor dit pijnpunt kan accurevisie een oplossing zijn. Daarmee kan de klant geholpen worden aan een betrouwbare, gereviseerde accu mét garantie. Daarnaast stuurt de overheid steeds meer aan op een circulaire economie, hergebruik van materialen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Accurevisie past hier ook goed bij. 

Goed alternatief

BOVAG heeft afgelopen najaar met acht ondernemers in de regio Tilburg en het bedrijf fietsaccu-revisie.nl uitgeprobeerd of fietsaccurevisie een werkbaar alternatief is als alternatief voor een nieuwe accu. Deze klankbordgroep heeft drie maanden lang als optie naast een nieuwe accu revisie aangeboden aan hun klanten. Daarbij keken ze naar welke informatie de klant nodig heeft, wat de ondernemer nodig heeft en hoe het proces werkt. De deelnemende ondernemers zijn positief. Een paar conclusies: de doorlooptijd van revisie werd als goed ervaren door de klant en retail, de klant is enthousiast over de twee jaar garantie op de accu en accurevisie helpt bij klantenbinding omdat er meerdere (betaalbare) opties kunnen worden aangeboden.

Christa Grootveld, branchemanager BOVAG Fietsbedrijven: “Wat BOVAG betreft is accurevisie, mits het veilig en goed gebeurt, het prijstechnisch aantrekkelijke alternatief met dezelfde kwaliteit als een nieuwe accu. BOVAG gaat de komende tijd actiever richting de consument communiceren over accurevisie, zodat zij er ook meer bekend en vertrouwd mee raken. We willen ondernemers in staat stellen om positieve ervaringen op te doen met accurevisie. Via de website heskon.nl kunt u, met een mooie kortingsactie, ontdekken of accurevisie iets voor uw bedrijf is.”

Extra korting

Fietsretailers kunnen op de website heskon.nl het type accu invoeren en krijgen daarbij direct te zien wat de kosten voor revisie zijn. Tot 1 april krijgen BOVAG-retailers bovenop het tarief nog eens 25 euro kennismakingskorting. 

Ga naar heskon.nl

Wilt u meer horen over accurevisie en accuveiligheid? Komt dan naar een van de regiobijeenkomsten van BOVAG Fietsbedrijven op 2 maart (Eindhoven), 10 maart (Zwolle) of 11 maart (Bunnik). Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op mijn.bovag.nl/regiobijeenkomstfiets

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring