Restantvoorraadregeling nieuwe voertuigen verruimd

Laatste update 22 december 2020 Leestijd: 2 min

Nieuwe voertuigen waarvan de typegoedkeuring verloopt per 1 januari 2021, mogen nog tot 1 januari aanstaande in de restantvoorraad opgenomen worden. Dealers krijgen daardoor een jaar langer de tijd om deze voertuigen te naam te stellen. Dit laat de RDW weten.  

Door de coronacrisis is de fabricage van voertuigen dit voorjaar stil komen te liggen. Voertuigen worden daardoor later geleverd. Om in de restantvoorraadregeling opgenomen te kunnen worden, mag het Certificaat van Overeenstemming (CVO) niet ouder zijn dan drie maanden. Veel voertuigen kunnen hier niet aan voldoen. Tijdens de coronamaatregelen is daarom deze drie maanden-eis komen te vervallen. Ook jongere voertuigen kunnen in de restantvoorraad worden opgenomen. 
 
Door de coronacrisis blijft daarnaast de verkoop van voertuigen achter. Dit geldt ook voor (bedrijfs)auto’s waarvan de typegoedkeuring bijna afloopt. Doordat het nu mogelijk is om deze voertuigen nog voor 1 januari 2021 op te nemen in de restantvoorraad, kunnen deze voertuigen een jaar nadat de typegoedkeuring is verstreken te naam worden gesteld. Dit is goed nieuws voor dealers. 

De branche was hier langere tijd over in overleg met RDW en ministerie. BOVAG is blij dat dit nu eindelijk gelukt is. Zeker gezien de tweede lockdown waarin nu ook de showrooms gesloten zijn en het nog moeilijker is om nieuwe voertuigen te verkopen. 

De verruiming van de restantvoorraadregeling is ook terug te vinden op de website van de RDW

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring