BOVAG, RAI en VNA vragen minister om toestaan aflevering auto's op autobedrijf 

Laatste update 15 december 2020 Leestijd: 2 min

In een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van I&W vragen BOVAG, RAI Vereniging en VNA vandaag om toe te staan dat reeds bestelde auto's en andere voertuigen afgeleverd kunnen worden in het (auto)bedrijf. Volgens de organisaties zitten er haken en ogen aan het afleveren bij de klant op de stoep.

Ten eerste natuurlijk als het gaat om personele capaciteit en logistiek. Het betreft in deze lockdownperiode alleen al aan nieuwe auto's vele tienduizenden exemplaren. Maar met name ook op gebied van de noodzakelijke (ADAS-)instructie, de tenaamstelling en de inname van het oude voertuig (inruiler) zijn er veel nadelen en obstakels als het gaat om afleveren op locatie bij de klant. Zo lang aflevering op afspraak gebeurt en volgens de geldende coronaregels, zou dat volgens de drie organisaties mogelijk moeeten zijn op het autobedrijf. 

Daarnaast vragen de drie belangenclubs de minister om bevestiging dat business-to-business-verkoop inderdaad gewoon door kan gaan. En of het mogelijk is om voertuigen te blijven verkopen aan klanten voor wie een bepaald voertuig noodzakelijk is voor hun (cruciale) beroepsuitoefening. 

Download de brief

Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/lockdown

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring