Belastingdienst biedt op verzoek BOVAG oplossing bij tenders

Laatste update 04 december 2020 Leestijd: 2 min

De Belastingdienst heeft op verzoek van BOVAG een ‘schone verklaring’ beschikbaar gesteld die kan worden gebruikt bij de inschrijving op tenders. Dit is in gang gezet nadat een BOVAG-lid bij BOVAG aangaf zich niet te kunnen inschrijven op een tender omdat de belastingdienst daar nog een verklaring eiste dat volledig aan de belastingbetalingen moest zijn voldaan. Een eis die niet strookt met het uitstel op belastingbetalingen die overheid eerder verleende.

Het BOVAG-lid liep het risico een aanbesteding te missen omdat hij gebruik had gemaakt van uitstel van belastingbetaling. Dat was een van de coronamaatregelen die zijn getroffen en die mede door lobby van BOVAG verder is verlengd. In tenders was de regel niet aangepast dat deelname uitsluitend mogelijk is nadat de verschuldigde belasting volledig is voldaan. Gelukkig zocht het BOVAG-lid snel contact met BOVAG en dit is precies zo’n kwestie waarmee BOVAG zijn leden helpt. BOVAG heeft de kwestie aangekaart bij de Belastingdienst die het probleem inzag en met een oplossing kwam. Kijk hier voor de verklaring van de Belastingdienst (onder de vraag 'Heeft mijn corona-gerelateerde belastingschuld invloed op de verstrekking van een schone verklaring omtrent betalingsgedrag aan payroll-bedrijven en uitzend- of detacheringsbureaus?').

Heeft u ook een kwestie waar BOVAG mogelijk bij kan helpen? Bel ons! Dat kan via (030) 659 53 00 of mail naar ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring