Verrekening NOW-subsidie met LKS van de baan

Laatste update 16 april 2020 Leestijd: 1 min

Een verrekening van de NOW-subsidie met de LKS (loonkostensubsidie voor medewerkers met een arbeidsbeperking) komt er niet. Dat heeft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Werkgevers vreesden voor de verrekening vanwege langdurige onzekerheid en administratieve rompslomp.

In de NOW-regeling staat dat werkgevers die loonkostensubsidie ontvangen verplicht zijn om de NOW-subsidieaanvraag bij hun gemeente te melden. Dit duidde op een verrekening van de NOW-subsidie met de LKS. De verplichting was volgens Van Ark ‘bedoeld om dubbele financiering van loonkosten te voorkomen’. Voor gemeenten zou een verrekening van de NOW-subsidie met de loonkostensubsidie echter ‘moeilijk dan wel niet uitvoerbaar’ zijn en extra geld kosten, concludeert Van Ark. Dit, plus het feit dat de kosten van de mogelijke dubbele financiering waarschijnlijk beperkt zijn, is reden voor de staatssecretaris om af te zien van een verrekening.  

BOVAG is verheugd dat de verrekening van de baan is, omdat dit duidelijkheid schept en zo onrust bij werkgevers en medewerkers wegneemt.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring