Ruim 1.600 nieuwe caravans en 530 nieuwe campers in Q1

Laatste update 03 april 2020 Leestijd: 2 min

In het eerste kwartaal van dit jaar verkocht de Nederlandse vakhandel 1.619 nieuwe caravans en dat zijn er welgeteld 8 meer dan een jaar eerder. De verkoop van nieuwe kampeerauto’s noteerde met 530 stuks een plus van 22 procent. De gevolgen van de coronamaatregelen waren in maart vooral merkbaar in de occasionhandel.

De nieuwe caravans en campers die in maart en in het hele eerste kwartaal op kenteken werden gezet, betroffen voor het overgrote deel bestellingen die al veel eerder waren geplaatst. Qua tweedehands caravans laat de vakhandel over de eerste drie maanden met bijna 3.000 verkochte exemplaren nog een stijging van 8 procent zien, maar in maart werd al een daling van 6 procent tot 1.170 stuks genoteerd. Bij de gebruikte campers ging het om plus 16 procent in het hele eerste kwartaal, terwijl er in maart 4 procent minder occasions werden afgeleverd dan in maart 2019.

Steunmaatregelen

De caravan- en camperbranche is sterk seizoensgebonden en dreigt bij een beroep op de steunmaatregelen van het kabinet buiten de boot te vallen. BOVAG heeft hiervoor deze week specifiek aandacht gevraagd bij minister Koolmees van Sociale Zaken. Volgens de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) moet voor het bepalen van omzetverlies een vergelijking worden gemaakt met de gemiddelde omzet over het gehele vorige jaar. Bij bedrijven die sterk afhankelijk zijn van seizoensinvloeden geeft dat een vertekend en onjuist beeld van de daadwerkelijke situatie, zo heeft BOVAG per brief aan de bewindsman laten weten

Download hieronder de verkoopcijfers van caravans en campers van maart 2020:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring