RDW verbreedt importkeuringen 

Laatste update 10 april 2020 Leestijd: 2 min

De RDW kondigt vandaag aan meer soorten importvoertuigen op afstand te gaan keuren volgens de tijdelijke “corona-procedure”. Vanaf vrijdag 10 april gaan de keurmeesters ook aan de slag met geïmporteerde motorfietsen, lichte bedrijfsvoertuigen en campers c.q. kampeerauto's (categorie N1 en N2) van erkenningshouders. Verkocht of niet-verkocht. Voor alle lichte personenvoertuigen wordt het criterium losgelaten dat het om reeds verkochte importvoertuigen moet gaan. 

De RDW bekijkt ook of importkeuringen voor zware bedrijfsauto’s en schadekeuringen op termijn weer doorgang kunnen vinden. Naar verwachting zijn deze processen in week 18 (28 april) operationeel. Bij dit type keuringen is fysieke inspectie mogelijk noodzakelijk. Uiteraard zullen hier de nodige voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen die de veiligheid van klant en medewerker te borgen. Zo zal de klant zelf voertuig naar binnen moeten rijden. Uit oogpunt van verkeersveiligheid en criminaliteitsbestrijding worden gekeurde voertuigen steekproefsgewijs opgeroepen voor een fysieke controle. 

Noodzakelijk

BOVAG is blij met verbreding. Die is namelijk zeer noodzakelijk voor de bedrijfsvoering van veel leden van BOVAG. Het is goed dat nu ook voorraadauto’s gekeurd worden in plaats van alleen de verkochte voertuigen. Ook dat scheelt veel beslag op ruimte en middelen van de importerende bedrijven.

Begrip

BOVAG heeft er alle begrip voor dat de RDW bij het nemen van deze maatregelen en het opschalen van de keuringen goed kijkt naar de verkeersveiligheid en het bestrijden van criminaliteit. Ook die aspecten mogen nimmer uit het oog verloren worden, hoezeer de huidige crisis ook om ad hoc maatregelen vraagt. Voor de maand april is dit zonder twijfel het hoogst haalbare. 

Meer informatie over de uitbreiding van de importkeuringen en hoe die aan te vragen, staat hier:


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring