NOW-regeling nu aan te vragen 

Laatste update 06 april 2020 Leestijd: 15 min

Aanvragen voor tegemoetkoming Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kan sinds vandaag 6 april, 9.00 uur.  De aanvraag doet u digitaal bij het UWV. Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over het NOW, volg en het stappenplan of gebruik de directe link naar de aanvraag. 

BOVAG raadt u aan om hieronder eerst de veelgestelde vragen te lezen over NOW en het stappenplan te volgen. Wie toch direct de aanvraag wil doen, kan met onderstaande button direct naar de website van het UWV. 

Direct NOW aanvragen

De NOW-regeling in het kort 

In de beginfase van het corona-virus kon u als werkgever werktijdverkorting aanvragen voor uw medewerkers. Inmiddels heeft het kabinet een economisch noodpakket aangekondigd. Een van de maatregelen is de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). Met deze maatregel kan personeel in de corona-periode doorbetaald worden, wordt werkloosheid voorkomen en behoudt u mensen voor uw bedrijf. Bedrijven die gedurende drie maanden ten minste 20 procent omzetverlies hebben, kunnen vanaf 1 maart een tegemoetkoming van de loonsom krijgen, naar rato van de omzetdaling. Heeft u bijvoorbeeld een omzetverlies van 100 procent dan wordt 90 procent van de loonsom uitgekeerd, bij een omzetverlies van 50 procent ontvangt u 45 procent van de totale loonsom. Voorwaarde is wel dat u uw medewerkers het normale salaris blijft doorbetalen en dat u in de periode dat de NOW-subsidie uitgekeerd wordt, geen ontslag aanvraagt om bedrijfseconomische redenen.

Stapenplan voor aanvraag NOW

Download het stappenplan voor de aanvraag van NOW en bekijk in een opslag wat u nodig heeft en in welke volgorde u zaken moet regelen.

    No data found

Meest gestelde vragen over NOW en hun antwoorden

Heeft u een vraag, maar vindt u geen antwoord, neem dan vooral contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of telefoon 030 65 95 300.

Eerste hulp bij NOW

Komt u er niet uit of een hele specifieke vraag? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies, via ledenadvies@bovag.nl of telefoon 030 65 95 300. Wij helpen u graag! 

Header-Themamail-NOW-600x120px-v1-(002).png
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring