Houd het niveau van uw leerling op peil met virtual reality 

Laatste update 07 april 2020 Leestijd: 3 min

Nu leerlingen vanwege de coronacrisis geen rijlessen of rijexamens kunnen volgen, biedt virtual reality uitkomst. Met DRI-VR Thuiszitpakket kunnen leerlingen met een virtual reality-bril thuis cruciale verkeerssituaties levensecht oefenen. Zo kunnen ze hun niveau op pijl houden en zelfs doorontwikkelen. DRI-VR biedt dit pakket exclusief aan aan BOVAG-rijscholen. 

Vanuit de klankbordgroep ‘vernieuwing afdeling Rijscholen’ waren er al plannen om virtual reality toe te voegen aan de rijopleiding. Door de huidige coronacrisis wil BOVAG leden nu al de speciale kans geven om hiermee aan de slag te gaan. 

Speciale oplossing tijdens coronacrisis

DRI-VR wordt al aangeboden door verschillende BOVAG-rijscholen in haar originele vorm. Nu er geen rijlessen en examens plaatsvinden, wordt DRI-VR tijdelijk in een andere vorm aangeboden: het DRI-VR Thuiszitpakket. Leerlingen kunnen drie weken onbeperkt oefenen en hun niveau hoog houden - en verbeteren - terwijl ze thuis zitten. Uw rijschool heeft de kans om deze oplossing aan te bieden aan uw leerlingen en ook per leerling wat marge te maken (10 euro per leerling).

Verkeersschool de Weerd over DRI-VR

Verkeersschool de Weerd uit Apeldoorn van directeur Joris van Hintum heeft al ervaring met DRI-VR. Leerlingen van deze rijschool kunnen thuis oefenen met cruciale verkeerssituaties en ontwikkelen zo een sterk verbeterde gevaarherkenning en verkeersinzicht. Met virtual reality maken ze verkeerssituaties levensecht mee, die zich normaal gesproken niet snel voordoen in de lesauto. Meer meemaken in minder tijd dus. 

Joris van Hintum: “Door optimaal gebruik te maken van de huidige technologieën kan een bijdrage geleverd worden aan een verkeersveiliger Nederland. Daarom zijn we gestart met DRI-VR. Dit concept zorgt voor een beter verkeersinzicht en draagt daardoor positief bij aan een gedegen rijopleiding.”

Meld uw rijschool aan

Wilt u het DRI-VR Thuiszitpakket ook aanbieden aan uw leerlingen? Meld uw rijschool aan via www.dri-vr.nl/bovag. Het is ook mogelijk om een demopakket aan te vragen om eerst zelf kennis te maken. Voorkom achterstand bij uw leerlingen en laat ze gebruik van deze innovatieve oplossing! 

Ga naar de website van DRI-VR voor meer informatie

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring