BOVAG wil gefaseerde herstart rijschoolbranche, te beginnen met hervatten lessen

Laatste update 03 april 2020 Leestijd: 2 min

BOVAG vraagt vandaag bij CBR en minister aandacht voor de haken en ogen én de BOVAG-ideeën inzake een verantwoorde opstart van de rijschoolbranche, zodra dat kan. Het betreft met name gefaseerde herstart van lessen en examens, zowel theorie als praktijk, de verplichte code 95-bijscholing voor chauffeurs en de verplichte bijscholing van rij-instructeurs. 

“Omdat de examens na de crisis lange tijd hebben stilgelegen, is een slimme, gefaseerde herstart van de examens van groot belang, anders dreigt chaos voor leerlingen en rijscholen, en marktverstoring. BOVAG stelt voor om zodra de situatie dat toelaat, te beginnen met het weer toestaan van rijlessen. Zo hebben leerlingen die eerder toe waren aan een examen, de tijd om hun vaardigheden weer even opfrissen bij hun rijschool. Pas na twee weken zouden dan de examens opgestart moeten worden. Zou je meteen met examens beginnen, dan is de kans op hele lage slagingspercentages zeer groot. Mogelijk kunnen rijlessen voor motoren en scooters al eerder opgestart worden, omdat die niet plaatsvinden in een krappe personenauto”, schrijft BOVAG.

Wat betreft de herstart van de examens, stelt BOVAG voor om de examenplanning schoon te vegen en vervolgens op naam de examens open te stellen voor mensen die in de eerste week van de examenstop stonden ingeroosterd. Voor alle disciplines. En zo stap voor stap op te schalen met steeds nieuwe groepen. 

Voorts heeft BOVAG ideeën inzake code95, de theorie-examens en de verplichte bijscholing van instructeurs. BOVAG wil de beschreven ideeën zo snel mogelijk in een gesprek met ministerie en CBR toe lichten.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring