BOVAG vraagt ministerie om verdere verruiming TOGS

Laatste update 09 april 2020 Leestijd: 2 min

In een brief aan de minister en staatssecretaris van Economische Zaken vraagt BOVAG om de regeling ook te openen voor met name kleinere bedrijven die auto’s repareren en onderhouden, caravans, campers, aanhangers of motorfietsen verkopen, schade herstellen en auto’s wassen of poetsen.

BOVAG is blij met de verruiming van de TOGS-regeling deze week, maar ziet nog steeds sectoren buiten de boot vallen. BOVAG stelt in de brief voor om snel werk te maken van een verdere verruiming van het aantal sectoren (SBI-codes) dat onder de regeling valt. Daarnaast ziet BOVAG graag dat de controle van de SBI-code achteraf gedaan wordt, omdat dit nu te veel vertraging oplevert bij het uitbetalen van de 4.000 euro.

Ten slotte vraagt BOVAG ook aandacht voor het onderscheid tussen hoofd- nevenactiviteit. Ondernemers met andere bedrijfsactiviteiten of activiteiten die als nevenactiviteiten worden benoemd in het handelsregister, komen niet in aanmerking, terwijl de (op papier) nevenactiviteiten vaak het hoofdinkomen vormen. BOVAG vraagt ook hier om een verruiming van de regeling, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen hoofd- en nevenactiviteit bij de aanvraag.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring