Banken beperken aantal sealbagautomaten

Laatste update 07 april 2020 Leestijd: 1 min

In de strijd tegen plofkraken op geldautomaten beperken de banken per direct de beschikbaarheid van zogeheten ‘sealbagautomaten’. Voor ondernemers blijven er mogelijkheden voor afstorting.

Sealbagautomaten zijn bestemd voor de geregelde afstort van geld door met name ondernemers. Afgelopen week hebben enkele plofkraken plaatsgevonden op sealbagautomaten. Hierbij zijn zware explosieven gebruikt, is veel schade veroorzaakt en zijn er tijdelijk woningen ontruimd. Om dit af te stoppen en herhaling te voorkomen en de veiligheid te bevorderen, vinden de banken en Geldmaat het noodzakelijk deze maatregel te nemen.

Sinds december afgelopen jaar passen banken en Geldmaat om deze reden al nachtsluiting toe op veruit de meeste geldautomaten in Nederland.

Een deel van het huidige aantal sealbagautomaten blijft beschikbaar, op een redelijke wijze verspreid over het land. De openingstijden van deze sealbagautomaten worden beperkt tot 6:00-18:30 uur. Welke automaten beperkt beschikbaar blijven, wordt bekend gemaakt via de websites van de banken en Geldmaat.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring