Truckacademy op Transport Compleet

Laatste update 09 september 2019 Leestijd: 3 min

Leerlingen en docenten van diverse ROC’s uit het land presenteerden zich deze week op de beurs Transport Compleet. Op deze vakbeurs voor wegtransport werkten zij aan praktijkopdrachten en demonstreerden zo de kracht van de Truckacademy.

Docent van Curio (voorheen ROC West-Brabant) Samet Pinarbasi was ook een dag op de stand aanwezig. Samen met algemeen directeur Ralf Hoefman van Van Tilburg-Bastianen DAF ontving hij bezoekers en begeleidde hij de leerlingen op de stand. Pinarbasi: “We kregen veel aanloop op de stand. De meeste bezoekers kennen de Truckacademy wel en waren nieuwsgierig naar hoe we de zaken aanpakken. Sommigen kenden de opleiding niet en waren heel verrast.”

School ontmoet bedrijfsleven

Truckacademy is een nauwe samenwerking tussen diverse ROC’s in Nederland en het bedrijfsleven.  De bedrijven bieden niet alleen leerplekken, maar zijn betrokken bij het opleidingsprogramma en stellen hun werkplaatsen en leermeesters ter beschikking. Zowel docenten als studenten leren over de modernste technologie en blijven op de hoogte van de laatste technieken van de merken: DAF, IVECO, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania of Volvo. Een unieke samenwerking tussen school en bedrijfsleven. “Dat is hét grote verschil met andere technische opleidingen en de Truckacademy”, vertelt Pinarbasi enthousiast. “Echt een grote meerwaarde.”

Johan Kerstens van Curio (ROC West-Brabant) co
ördineerde de deelname van de Truckacademy op Transport Compleet. Een hele opgave omdat de beurs precies in de eerste week na de schoolvakantie viel. Ben Schräder van Rüttchen hielp bij het inrichten van de stand. Truckacademy-op-beurs-sept-19.jpg

De stand van de Truckacademy werd deze week elke dag bemand door andere leerlingen, andere docenten en andere mensen uit het bedrijfsleven. Pinarbasi: “Het is een hele leuke ervaring voor onze leerlingen. We krijgen jongens en meisjes van allerlei verschillende ROC’s die hier op de stand aan de slag gaan. Ze mogen ook om de beurt over de beurs wandelen om te zien wat er allemaal nieuw is in transportland. Een grote meerwaarde voor ze.”

Pinarbasi is heel enthousiast over het concept en zou het volgend jaar verder willen uitbouwen. “Ik zou bijvoorbeeld meer vmbo-scholen willen uitnodigen. Het is een hele leuke en leerzame ervaring voor ze en ik denk dat we ze zeker kunnen inspireren als ze hier zien wat we allemaal doen.”

ä

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring