[Poll] Wat voor personeel heeft u de komende jaren nodig in uw fietsbedrijf?

Laatste update 13 september 2019 Leestijd: 2 min

De instroom van fietstechnici in de branche loopt terug en dat terwijl de fiets een steeds prominentere rol gaat innemen in ons land. Denk alleen al aan de e-bike en speed-pedelec die steeds vaker wordt ingezet in woon-werkverkeer. De verwachting is dat het tekort aan personeel alleen maar groter wordt. BOVAG onderzoekt daarom met de branche en opleidingen wat er aan onderwijs nodig is om de (zij-)instroom te vergroten. Het is daarvoor ook belangrijk om te weten wat u de komende jaren nodig heeft. Laat uw stem horen in de poll!

Het aantal fietsen neemt toe en de techniek aan fietsen wordt steeds complexer. Dat betekent dat er enerzijds meer ‘handjes voor reparaties’ nodig zijn, maar ook dat er meer mensen nodig zijn met ICT-vaardigheden. Er lijkt aan beide een tekort te zijn. Het is dus belangrijk dat we meer fietstechnici opleiden in de branche. Dat betekent nu werk aan de winkel: want wie wordt opgeleid, kan pas over twee jaar zelfstandig werken binnen in de branche.

Zij-instroom

Daarbij komt ook dat er ROC’s dreigen te sluiten vanwege de afname van het aantal leerlingen. Mede daardoor komt ook de ‘dekking’ van het onderwijs over heel Nederland in het gevaar. BOVAG onderzoekt daarom hoe we met de branche de instroom kunnen stimuleren om de branche te verrijken. Ook daarbij wordt zij-instroom ook meegenomen als mogelijke oplossing.

Poll

Om een beter beeld te krijgen van wat u in uw fietsbedrijf nodig heeft in de komende jaren, willen we u graag onderstaande poll voorleggen. Help de branche verder en vul ‘m in! Dit kan uiterlijk maandag 30 september.

N.B. De deadline is verstreken, het is daardoor niet meer mogelijk om de poll in te vullen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring