Faillissementsgarantie rijscholen stopt eind 2019

Laatste update 26 september 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft besloten te stoppen met de faillissementsgarantie voor rijscholen. Zoals in de afgelopen jaren al vaker gemeld, is de inleg van 0,75 euro per leerling niet afdoende om de faillissementsgarantie in de lucht te houden en er blijkt onvoldoende draagvlak onder de BOVAG-rijscholen om de inleg te verhogen naar de noodzakelijke 7,50 euro, zo is BOVAG in een rondgang onder leden vorig jaar gebleken.

Bovemij en BOVAG hebben sinds de eerste meldingen over onvoldoende dekking meerdere toekomstbestendige alternatieven uitgebreid onderzocht en getoetst, maar een forse verhoging van de inleg bleek linksom of rechtsom noodzakelijk.

De faillissementsgarantie rijscholen is sinds 2010 in de lucht en was bedoeld om BOVAG-rijscholen meer onderscheidend vermogen te geven in een overvolle markt, waar faillissementen aan de orde van de dag zijn. De betrouwbaarheid van BOVAG werd zo vertaald naar een geruststelling voor ouders en leerlingen. De regeling heeft zich in de afgelopen jaren bewezen, maar is ook ten onder gegaan aan eigen succes. In de afgelopen jaren is substantieel meer uitgekeerd dan aan inkomsten is ontvangen. BOVAG en Bovemij hebben de kosten van deze extra uitkeringen voor hun rekening genomen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring