Verplaatsing snorfiets naar rijbaan in Utrecht voorlopig uitgesteld 

Laatste update 11 oktober 2019 Leestijd: 2 min

De plannen om de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen in Utrecht zijn voorlopig uitgesteld, omdat de gemeente Utrecht meer tijd nodig heeft voor onderzoek. Er zijn namelijk nog veel vragen over de gevolgen voor de veiligheid van de snorfietsers, de doorstroming van het verkeer en de uitvoering van de ideeën. Mogelijk kunnen ook de (aan)rijtijden van nood- en hulpdiensten en bussen niet overal gehaald worden als de snorfiets op de rijbaan komt.  

De gemeente Utrecht is nog in gesprek met de nood- en hulpdiensten. Zij kijken per locatie wat de mogelijke oplossingen zijn. Zodra er een concept verkeersbesluit is waar alle betrokken partijen mee akkoord kunnen gaan, vindt er nogmaals een onderzoek plaats. De verwachting is dat de resultaten van dit onderzoek eind van 2019 besproken worden in de Utrechtse gemeenteraad. Dan zou er medio 2020 een definitief verkeersbesluit kunnen volgen, waarna mensen zes weken de tijd hebben om bezwaar te maken. 

Belangenbehartiging  

BOVAG is uiteraard betrokken bij de gesprekken en geeft telkens aan wat de impact is op scooterdealers, scooterrijders en de scooterbranche. Er wordt daarbij benadrukt dat de verplaatsing van de snorfiets geen toekomstbestendig plan is om de drukte op het fietspad te verlichten.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring