Praat met uw medewerkers over de toekomst

Laatste update 23 oktober 2019 Leestijd: 3 min

Praten met medewerkers over de toekomst van het bedrijf. Doet u dat wel eens? In de praktijk is dit door drukte en de waan van de dag lastig. Toch kan het waardevol zijn om hier wel tijd en energie in te steken. Zo bleek uit het BOVAG-experiment 'sociale innovatie'. Hoe pakt u zo’n gesprek als ondernemer aan?

Praten over verandering helpt werkgever en medewerker bij de uitdagingen in de mobiliteitsbranche. Wanneer medewerkers goed geïnformeerd zijn over de richting waar een bedrijf heen gaat en daarin ook mogen meedenken en zijn of haar mening mag geven, vergroot dat meestal de betrokkenheid. Is over de toekomst van het bedrijf praten lastig?  “Een gesprek over de toekomstvisie is niet heel anders dan een eindejaar gesprek voeren”, stelt coach Trudy Breugom. Breugom helpt dagelijks BOVAG-leden en hun medewerkers bij het gesprek over de toekomst en weet waar ze over praat. Maar dat het lastig is voor ondernemers om aan dit soort gesprekken te beginnen, weet ze ook. “Vaak weet men niet hoe je zo'n gesprek begint of het ontbreekt aan tijd en bovendien kenmerkt de mobiliteitsbranche zich meer door doeners dan door praters.”

Tips voor het gesprek

Net als bij elk ander gesprek begint het met een goede voorbereiding. Maak op tijd een afspraak en geef medewerkers het onderwerp van gesprek mee. Vraag alvast welk effect zij denken dat specifieke veranderingen in de mobiliteitsbranche of in uw bedrijfsvoering heeft op hun functie. Tijdens het gesprek is het vervolgens belangrijk om goed te luisteren en om duidelijk te zijn. Geef complimenten voor voorstellen en laat weten wanneer een voorstel niet haalbaar is en ook waarom. Neem de tijd wanneer een medewerker zijn of haar betrokkenheid bij het bedrijf laat zien.

Coach

Wanneer uw bedrijf onder de cao MvT valt en afdraagt aan OOMT, kunt u kosteloos gebruik maken van een coach vanuit OOMT om u te helpen bij dit soort gesprekken. Deze coach is bekend met de mobiliteitsbranche en kan ook meedenken over hoe u in deze tijd van personeelsschaarste uw personeel kunt behouden. Coaching is zowel beschikbaar voor werkgevers als voor medewerkers. Coaches kunnen (groeps-)gesprekken begeleiden over veranderingsprocessen, maar ook individuele eindejaar- of functioneringsgesprekken. Kijk hier voor meer informatie over coaches.

Lees meer over gesprekken met medewerkers en sociale innovatie in de BOVAGkrant van oktober en op deze website:


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring