Minister trapt campagne fietsverlichting af

Laatste update 28 oktober 2019 Leestijd: 3 min

Cora van Nieuwenhuizen, de minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft vandaag het startschot gegeven voor de fietsverlichtingscampagne “Ik val op”. Daarbij is speciale aandacht voor alle kinderen die in het donker op weg zijn naar de sportclub. BOVAG-leden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan hun zichtbaarheid. Met de reparatie en verkoop van de juiste verlichting en ook met reflecterende hesjes die BOVAG kosteloos levert.

Nu de wintertijd weer is ingegaan, is goede verlichting op de fiets van levensbelang. Hoewel we slechts 10 procent van de fietskilometers in het donker afleggen, vindt 20 procent van de ongevallen in het donker plaats. Door in het donker met werkend voor- en achterlicht te fietsen neemt het risico op een ongeval met 17 procent af, blijkt uit onderzoek. “Ik val op” is een campagne van het ministerie van I&W in samenwerking met VVN, Team Alert, ANWB, Fietsersbond, RAI Vereniging, BOVAG, politie en de provincies en gemeenten.

Gratis reflecterende hesjes

“De wintertijd is ingegaan, de donkere maanden staan voor de deur. Goede fietsverlichting is letterlijk van levensbelang. Bijvoorbeeld als je ‘s avonds naar de sportclub fietst. Maar niet alleen op de fiets, ook als je in het donker de hond uitlaat of gaat hardlopen is het belangrijk dat andere verkeersdeelnemers jou tijdig zien: zorg dus dat je opvalt”, aldus verkeersminister Van Nieuwenhuizen. BOVAG roept de aangesloten fietsbedrijven en andere leden op om aandacht te besteden aan goede zichtbaarheid in het verkeer. Dat kan door in deze periode de (reparatie van) correcte fietsverlichting te benadrukken en de campagne “Ik val op” zelf uit te dragen met de gratis promotiematerialen, die ook gepersonaliseerd kunnen worden. Daarnaast biedt BOVAG de mogelijkheid om juist voor sportclubs en schooljeugd kosteloos reflecterende hesjes aan te vragen. Dus bent u sponsor van een vereniging en / of wilt u een bijdrage leveren aan de lokale verkeersveiligheid, vraag deze hesjes dan aan via onderstaande button.

Aanvragen hesjes

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring