Let op: contante betalingen van € 10.000,- en hoger moet u melden

Laatste update 22 oktober 2019 Leestijd: 2 min

Doet een klant bij u een transactie van boven de € 10.000,- en betaalt hij contant? Vergeet dan niet om dit te melden en de klant te identificeren. Ook als de klant in termijnen betaalt. Dit bent u verplicht volgens de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Contante betalingen kunt u doorgeven via de website Meld.nl. 

De regel over contante betalingen is op 25 juli 2018 aangescherpt. Voor die tijd was de minimumgrens € 15.000,-. Ook geldt vanaf dat moment dat niet alleen verkopers van beroeps- of bedrijfsmatige goederen meldingsplicht hebben, maar ook voor wie deze goederen in- of aankoopt. Daarnaast moet u cliëntonderzoek doen, waarbij de identiteit vóór de transactie geverifieerd moet worden. Hier is geen vrijstelling meer voor. Dit alles heeft als doel om de kans op witwassen en financieren van terrorisme tegen te gaan. 

Informatieblad

Download voor meer informatie het onderstaande informatieblad ‘Wijziging Wwft voor kopers/verkopers van goederen’. Hierin vindt u ook contactgegevens voor als u vragen over dit onderwerp heeft. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring