Handige hulp bij energiebesparende maatregelen

Laatste update 18 oktober 2019 Leestijd: 2 min

Welke energiebesparende maatregelen kan ik nemen, wanneer kan ik die het beste uitvoeren en doe ik dat zelf of laat ik dat door een ander doen? Het online milieubeheerprogramma van MKB Nederland kan u hierbij helpen. BOVAG werkte mee aan dit programma waardoor u de branchespecifieke energiebesparende maatregelen in heldere taal tot uw beschikking heeft. BOVAG-leden krijgen vijftig procent korting op de tool.

In het milieubeheerprogramma staan alle energiebesparende maatregelen opgenomen die u eerder ook per post van BOVAG ontving. Wetgeving hierover verandert regelmatig en die wijzigingen worden doorgevoerd in het programma. Met deze tool heeft u dus de meest actuele eisen in handen.

Plannen

Het programma helpt u ook bij het maken van keuzes over energiebesparende maatregelen. Er kan een eigen planningslijst in het programma worden gemaakt waardoor u maatregelen vooruit kunt plannen en kunt uitvoeren wanneer dit het beste in uw agenda en bij uw financien past. Ook genereert het programma een lijst met maatregelen die zijn genomen en maatregelen die nog op de planning staan. Handig voor wanneer de Milieudienst langskomt voor een controle.

Voordelen

De voordelen van het milieubeheerprogramma zijn:
  • Maakt de ingewikkelde wet begrijpelijk
  • Gemak via planningstool
  • Meer grip op de kosten
  • Alle maatregelen in een overzicht
  • Helpt bij het vinden van leveranciers

Meer informatie

Kijk voor meer op:  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring