eHerkenning op het juiste niveau

Laatste update 25 februari 2020 Leestijd: 3 min

De meeste bedrijven gebruiken eHerkenning om digitaal zaken te kunnen regelen met de overheid. Wist u ook dat er verschillende niveaus zijn in eHerkenning? De overheid start een campagne om ondernemers te adviseren om minimaal naar niveau drie van eHerkenning te gaan.

eHerkenning is een inlogmiddel waarmee ondernemers en bedrijven zich online kunnen identificeren bij meer dan vierhonderd overheidsorganisaties. U heeft het nodig bij bijvoorbeeld het indienen van btw-aangifte, het ziekmelden van medewerkers bij het UWV of bij het aanvragen van een vergunning. Om de digitale veiligheid te vergroten, bestaan er inmiddels meerdere betrouwbaarheidsniveaus van eHerkenning. Voor bijvoorbeeld het aanmelden van de energiebesparende maatregelen eerder dit jaar was niveau één voldoende maar voor het ziekmelden van een medewerker bij het Werkgeversportaal van het UWV is een hoger niveau nodig. Veel organisaties vragen om betrouwbaarheidsniveau drie.

eHerkenning aanvragen

Het aanvragen van eHerkenning kan bij zes leveranciers die hiervoor door de overheid zijn aangewezen: Connectis, Reconi, Digidentity, KPN, QuoVadis en Z login. Deze aanbieders voldoen allemaal aan dezelfde eisen op het gebied van veiligheid, maar verschillen in prijs, type inlogmiddelen en aanpak. U kunt zelf een keuze maken uit een van deze leveranciers.

eHerkenning aanvragen of upgraden

Machtigen

eHerkenning is persoonsgebonden wat wil zeggen dat elke medewerker in een bedrijf die ermee wil werken, een eigen machtiging met inloggegevens moet hebben. Alleen medewerkers die tekeningsbevoegd zijn voor het bedrijf kunnen collega’s machtigen voor eHerkenning.

Vraag de eHerkenning op tijd aan

eHerkenning aanvragen vergt voorbereiding en kost tijd. Begin daarom op tijd met de aanvraag. Het UWV accepteert namelijk vanaf 1 november alleen nog maar eHerkenning op het Werkgeversportaal. Zonder eHerkenning kunt u dan bijvoorbeeld medewerkers niet meer ziek- of beter melden of een ontslagvergunning aanvragen.

eHerkenning aanvragen of upgraden

eHerkenning in 1 dag voor BOVAG-leden

BOVAG-leden kunnen door samenwerking met een partij die het aanvraagproces volledig heeft geautomatiseerd binnen één werkdag eHerkenning krijgen tot niveau drie. Dat kan anders wel eens tien tot twaalf weken duren. 

Kijk hier voor meer informatie en om aan te melden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring