BOVAG werkt met klankbordgroep fietsretailers aan doorontwikkeling DST

Laatste update 25 oktober 2019 Leestijd: 2 min

Tijdens de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche (DST) in oktober kwam naar voren dat fietsretailers meer stem willen in de verdere ontwikkeling van de productendatabase. Het was de wens van de aanwezige BOVAG-fietsbedrijven om het platform meer aan te laten sluiten op hun behoeften en deze efficiënter in te richten. Wilt u ook meepraten over DST? Er is nog ruimte voor twee à drie fietsondernemers in de klankbordgroep.

De afkorting is DST is niet alom bekend, maar toch werkt iedere fietsretailer ermee. Dit platform is de digitale catalogus van alle artikelen die u in uw fietsenwinkel kunt verkopen. Welk kassa- of e-commercesysteem u ook gebruikt, DST zorgt ervoor dat gegevens altijd actueel en vindbaar zijn. Inmiddels staan er al ruim één miljoen artikelen in de database van zo’n veertig leveranciers. 

Wensen en behoeften retailers

Het systeem is cruciaal voor de fietsbranche. Om de retail ook meer stem te geven in de doorontwikkeling van DST, heeft BOVAG een klankbordgroep opgezet met fietsretailers. Doel is om ook vanuit de retail aan te kunnen geven wat de wensen en behoeften zijn van fietsretailers, om dealers zo te helpen bij hun ondernemerschap. 

Meerwaarde

In de eerste sessie van de klankbordgroep kwam naar voren dat de fietsretailers behoefte hebben aan meer efficiency, zodat administratie- en backofficezaken minder tijd in beslag nemen en er meer tijd overblijft voor contact met de klant. Ook willen zij meer betrokken worden bij de verdere ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden en verbreding/uitbreiding van het platform en dat hun stem meer gehoord wordt. Wat ook naar voren kwam is dat het belangrijk is dat nieuwe fabrikanten en fietsbedrijven meer bekend raken met DST-systeem, zodat zij hier ook de meerwaarde van zien. Branchemanager Christa Grootveld: “Het was een interessante eerste sessie met veel interactie, waarin we naar het grotere doel van DST gekeken hebben en wensen hebben uitgesproken voor de doorontwikkeling van DST. Dit gaat zeker nog een vervolg krijgen.” 

Meedenken

Wilt u een paar keer meedenken over de toekomst van DST? Meld u dan aan voor de klankbordgroep via fiets@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring