Aandacht voor laadklepkeuring

Laatste update 31 oktober 2019 Leestijd: 2 min

‘Hoe groot je klep ook is, zorg dat je hem kunt houden’. Met die slogan vraagt BOVAG aandacht aan vervoerders voor het regelmatig laten keuren van de laadklep van hun voertuig. De campagne is te zien op vervoerderswebsite ttm.nl.

Ter ondersteuning van de campagne is op bovag.nl te vinden waarom een laadklep- of personenlift van een voertuig zou moeten worden onderhouden. Het is niet alleen dat personeel veilig wil kunnen werken of dat het geld kost wanneer een laadklep kapot gaat maar ook dat het regelmatig controleren en onderhouden simpelweg verplicht is voor de Arbo-wet. Wanneer een defecte laadklep de oorzaak van een ongeluk is, kunnen er zelfs boetes worden opgelegd of problemen komen met de verzekering.

AMTek

BOVAG heeft in samenwerking met Aboma een keurmerk ontwikkelt voor zo’n zestig ‘bedrijfsmiddelen’. Het AMTek-keurmerk moet het eenvoudiger maken voor bedrijven om zo veilig mogelijk te werken. Het keurmerk is er dus niet alleen voor laadkleppen maar ook voor hulpmiddelen zoals: rolcontainers, pompkarren of laadkranen. Een ondernemer kan daardoor vaak bij één dealer terecht voor een groot deel van zijn bedrijfsmiddelenkeuringen.

De BOVAG laadklepkeuring bestaat al jaren en is dus niets nieuws. Wel is het proces in de afgelopen tijd verbeterd en gedigitaliseerd. Ondanks dat deze keuringen bestaan, blijken er nog steeds veel transporteurs te zijn die hun transportmiddelen zelden laten controleren en onderhouden. BOVAG hoopt met de campagne de bewustwording bij deze transporteurs te vergroten, hen te bewegen om regelmatig te laten keuren en zo de veiligheid in transport te vergroten.
 
Lees ook het artikel hierover in TTM op pagina 63: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring