CDA-Kamerlid De Pater ziet voor rijscholen een belangrijke rol in verbeteren verkeersveiligheid

Laatste update 15 november 2019 Leestijd: 2 min

CDA-Kamerlid Wytske de Pater was op de Dag van de Ondernemer, vrijdag 15 november, te gast bij DON opleidingen te Naaldwijk. BOVAG en MKB Nederland hadden haar uitgenodigd voor een werkbezoek in het kader van verkeersveiligheid. Ze maakte kennis met technische innovaties als de ‘mirror cam’ en trok al snel de conclusie dat rijscholen een belangrijke maatschappelijke taak hebben in het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De Pater werd bij Don opleidingen vergezeld door Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland en Hannie Stappers, public affairs BOVAG. DON opleidingen, een bedrijf vol passie, kwaliteit, deskundigheid en innovatie, heeft zichzelf ten doel gesteld om “de samenleving iedere dag bewuster te maken rondom bedrijfs- en verkeersveiligheid”.

Permanente verkeerseducatie

Het bezoek was voor De Pater ook een manier om zichzelf te informeren over de rijscholenbranche. Daarbij kwam ook het opnieuw te schrijven ‘startdocument voor rijscholen’ aan de orde, waaraan diverse belangenorganisaties (waaronder BOVAG) zich deze week committeerden en dat bedoeld is om de professionaliteit in de branche te verhogen. De Pater ziet bij het invullen van het Strategische Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV) een belangrijke rol voor de rijscholen, bijvoorbeeld in het aanbieden van permanente verkeerseductie. Ze wil zich in het debat daarover in december extra inzetten voor regulering in de branche.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring