Bedrijfsleven en opleiders nader tot elkaar voor schadeherstel- en carrosserieopleidingen

Laatste update 14 november 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft deze week samen met FOCWA, RAI CarrosserieNL en de MBO Raad een bijeenkomst georganiseerd om bedrijfsleven en opleiders nauwer te laten samenwerken. Samenwerking tussen bedrijfsleven en ROC’s levert de branche goed geschoold personeel op en het levert leerlingen de kans om de nieuwste technieken te leren en gebruik te maken van de nieuwste materialen.

"Instroom van leerlingen is belangrijk en we zien dat op sommige ROC’s de instroom minimaal is. We moeten voorkomen dat hierdoor opleidingen verdwijnen. Samen met deze ROC’s en BOVAG-leden in een desbetreffende regio kunnen we een plan maken om te zorgen dat de opleiding blijft bestaan en de instroom verbetert", zegt Frank Ruygrok, branchemanager BOVAG Schadeherstelbedrijven. Een dergelijk traject is afgelopen jaar bij ROC Rijn IJssel in Arnhem doorlopen.

De bijeenkomst van deze week was bedoeld om ideeën en ervaringen tussen de verschillende partijen uit te wisselen rond onderwerpen als ‘hoe interesseren we jongeren voor de opleiding?’ en ‘hoe brengen we een nog nauwere samenwerking tot stand tussen bedrijfsleven en ROC's?'. BOVAG kan hierin een rol spelen door leden aan ROC’s te koppelen. De volgende stap is dat de partijen in overleg gaan met ROC’s die hulp in dit traject kunnen gebruiken.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring