'Trots' bij AutoHaarhuis tijdens kijkdag

Laatste update 17 mei 2019 Leestijd: 3 min

“Dit is waar je van droomt”, “tot in detail perfect in orde” en “zo leerzaam”, waren enkele reacties van BOVAG-leden op de kijkdag van AutoHaarhuis in Geesteren. Ruim tachtig BOVAG-leden waren woensdag 15 mei naar het Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar 2018-2019 gekomen. Niet alleen enthousiast en vol nieuwe ideeën gingen zij terug naar huis maar ook met op het netvlies de exclusieve onthulling van de e.GO Life, de elektrische auto waarvan AutoHaarhuis importeur is geworden.

Een rondje langs de aanwezigen leerde dat vooral de trots van de medewerkers van AutoHaarhuis op het eigen bedrijf opviel. “Heel mooi en inspirerend om te zien dat de medewerkers bij AutoHaarhuis nog trotser zijn op het bedrijf dan menig ondernemer dat is op zijn eigen bedrijf”, vertelt Maarten van Hoof, accountadviseur van BOVAG. Aftersales manager Barry Hegeman van AutoHaarhuis beaamt dit. “Het is voor ons niet moeilijk om personeel te krijgen. Mensen komen zelfs vragen of ze hier mogen werken.”

“Die positieve sfeer zit hem misschien ook wel in de manier waarop algemeen directeur Gerard Haarhuis omgaat met ideeën van zijn medewerkers”, denkt accountadviseur Stefan Niesink van BOVAG. “Medewerkers krijgen de kans om zich te ontwikkelen en Gerard Haarhuis staat open voor ideeën zolang deze zijn terug te verdienen.”

Rondleiding

Na het interview en de onthulling van de nieuwe auto, volgde de rondleiding door het autobedrijf. Ook hier weer viel het op met hoeveel enthousiasme de personeelsleden van AutoHaarhuis over hun vak en het bedrijf spraken. Er was ruimte om dieper in te gaan op vragen van de aanwezigen. Branchegenoten werden geïnspireerd en konden nuttige tips mee naar huis nemen, ongeacht of ze een kleiner of groter bedrijf hebben.

Profijt

AutoHaarhuis heeft er profijt van gehad om autobedrijf van het jaar te zijn. Tijdens het interview dat Kim van den Berg van BOVAG met de directie hield op de kijkdag, gaf het management aan dat ze meer klanten over de vloer kregen die van verder weg kwamen. ‘De titel geeft veel vertrouwen, vooral aan klanten die ons nog niet kenden’. Ook hielp het ze aan diverse gesprekstafels waarbij ze het gevoel hadden meteen serieus te worden genomen.

2019-2020

Het was de vierde keer dat de onafhankelijk autobedrijf van het jaar een kijkdag organiseerde. Dit is in de aanloop naar de nieuwe verkiezingen voor het Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019-2020. Tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven op 8 oktober in Nieuwegein wordt de winnaar van deze titel voor 2019-2020 bekendgemaakt.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring