Stefan van Houdt: “Door de BOVAG Garantie weten klanten dat het goed zit”

Laatste update 15 juli 2019 Leestijd: 3 min

Van der Burg Automotive, Opel-dealer in Zoetermeer, is vanaf het prille begin aangesloten bij viaBOVAG.nl. Deze occasionwebsite straalt volgens verkoopadviseur Stefan van Houdt vertrouwen uit, de klant weet dat het goed zit door de BOVAG Garantie. BOVAG stelt Van Houdt vier vragen over zijn ervaringen met viaBOVAG.nl.

Waarom zijn jullie actief op viaBOVAG.nl?

“Er zijn meerdere portalen waarop wij adverteren, maar als BOVAG-bedrijf vind ik het goed om ook op viaBOVAG.nl aanwezig te zijn. Het straalt vertrouwen uit, ook al omdat de BOVAG Garantie er duidelijk bij hoort. Die garantie hoef je niet meer uit te leggen aan klanten, die weten dat dit goed zit.”

Kun je iets zeggen over het verschil met andere occasionportals?

“Het is voor ons lastig om uit te vinden waar mensen de advertentie hebben gezien. Als je het ze vraagt, weten ze het vaak zelf ook niet meer, omdat ze de auto waarvoor ze komen op meerdere portals hebben gezien. Bij de leads die via e-mail binnenkomen, is dit natuurlijk wel meteen duidelijk. Ik gok dat het aantal verkopen via viaBOVAG.nl nu ongeveer gelijk is aan de andere sites. Maar er komt wel steeds meer mail binnen via viaBOVAG.nl.”

Hoe reageren de klanten op de BOVAG-portal?

“Wij zijn Opel-dealer en dit dealerschap wekt al vertrouwen. Dit laatste geldt ook voor BOVAG. Het is één en één optellen en dat maakt de verkoop een stuk gemakkelijker.”

Hoe gaan jullie om met de omruilgarantie?

“Als Opel-dealer verkopen wij onze Opel-gelabelde occasions met een omruilgarantie. Uit ervaring kan ik zeggen dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Het komt vrijwel nooit voor. Wij hebben het ooit een keer meegemaakt, en toen lag het initiatief bij ons omdat we tijdens het rijklaarmaken zelf een defect zagen. We hebben de klant toen een andere auto aangeboden. De klant was erg blij met deze mogelijkheid en krijgt hierdoor extra vertrouwen.”

Lees meer ervaringen van ondernemers in BOVAGkrant 4-2019.

Klik hier voor al het nieuws over viaBOVAG.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring