Op de motor met BOVAG

Laatste update 23 mei 2019 Leestijd: 2 min

Twee dagen lang hebben bezoekers van de Jumbo Racedagen niet alleen van de kunsten van Max Verstappen kunnen genieten, maar ook van hun eerste motorrijles. Professionele instructeurs van BOVAG-rijscholen waren op het circuit in Zandvoort aanwezig om geïnteresseerde bezoekers kosteloos hun eerste motorrijervaring te geven met ‘Try the Bike’.

Try the Bike is bedoeld voor deelnemers die nog nooit op een motorfiets hebben gereden. Zij kunnen dan rustig ervaren, onder begeleiding van een instructeur, hoe het is om met een motor te rijden qua wegligging, sturen, schakelen en het gewicht van een motor te voelen. Het parcours voor deze eerste proef-rijles was 20 meter breed en 25 meter lang. Het doel was om te kunnen wegrijden op een motor maar sommige deelnemers konden aan het einde van de les zelfs al slalommen en enkele andere bijzondere verrichtingen doen.
 
De Jumbo Racedagen trokken zo'n 100.000 bezoekers in twee dagen. BOVAG was hierbij aanwezig met een springkussen voor kinderen en het altijd populaire Try the Bike voor de bezoekers van 17 jaar en ouder. Ervaring van eerdere ‘Try the Bike-dagen’ zoals op de jaarlijkse MOTORbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is dat deelnemers na deze les zo enthousiast worden dat ze ook daadwerkelijk  motorrijles gaan nemen. “De spanning is voor de les vaak goed voelbaar net als de ontlading achteraf als ze met een glimlach van de motor afstappen”, vertelt BOVAG-medewerker Alda Jansen. “Dat blijft bijzonder. Deelnemers zijn enthousiast en ook dankbaar dat ze de kans hebben gekregen om een keer te rijden.”

Try the Bike is een samenwerking van BOVAG Rijscholen en BOVAG Gemotoriseerde Tweewielers.


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring