Norm ruitschadeherstel per 1 juni ook ondergebracht in Stichting Branchenormering Schadeherstel

Laatste update 29 mei 2019 Leestijd: 1 min

In navolging van autoschadeherstel hebben BOVAG en FOCWA één gezamenlijk branchenorm vastgesteld voor ruitschadeherstelbedrijven. Deze norm is formeel ondergebracht in de Stichting Branchenormering Schadeherstel en is per 1 juni 2019 van kracht.

Bekijk hier het persbericht dat is verstuurd vanuit de stichting voor meer informatie. Opdrachtgevers, zoals VNA en het Verbond van Verzekeraars, zijn inmiddels apart geïnformeerd over dit nieuws.

Wat betekent dit voor bestaande BOVAG-leden?

BOVAG-ruitschadeherstelbedrijven voldoen al aan de kwaliteitseisen zoals ze zijn opgeschreven in de gezamenlijke branchenorm. Deze is nagenoeg gelijk aan de BOVAG-norm die is beschreven in het Kwaliteitshandboek voor BOVAG-ruitschadeherstelbedrijven. Alle BOVAG-ruitschadeherstelbedrijven zijn najaar 2018 of begin 2019 getoetst aan deze norm door middel van de tweejaarlijkse audit. De volgende audit vindt pas over twee jaar weer plaats, dus voorlopig hoeft u niets te doen. De digitale zelfevaluatie die u jaarlijks invult, zullen we updaten. Daarover ontvangt u te zijner tijd uiteraard bericht van ons.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring