Meer voorbereidingstijd Digipoort

Laatste update 10 mei 2019 Leestijd: 2 min

Grootwagenparkhouders krijgen van de belastingdienst meer tijd om zich voor te bereiden op de overstap naar Digipoort. De belastingdienst heeft besloten om niet al per 1 mei maar per half juli het versturen van de factuurspecificatie van de motorrijtuigenbelasting via cd-rom te staken. Bedrijven die nog niet klaar zijn met het inregelen van toegang tot Digipoort krijgen op deze manier meer tijd om zich voor te bereiden.

Ondernemingen met een groot wagenpark kunnen gebruik maken van de zogenaamde GrootWagenparkHouder (GWH)-regeling. Gebruikers ontvingen tot nu toe de motorrijtuigenbelastingnota via een CD-ROM, maar half juli gaat de Belastingdienst over op het digitaal uitwisselen van gegevens. Daarvoor gebruiken zij overheidsportal Digipoort. 

Pilot 

Werken met Digipoort is in de afgelopen maanden getest door een pilotgroep waarin onder andere zaten: CarWise, Flipse Automatisering en een aantal leden van VNA en BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven. Zij leverden een belangrijke bijdrage om deze nieuwe manier van factureren in de praktijk ook goed werkbaar te maken. 
Tijdens de pilot bleek dat overgaan op de nieuwe, digitale manier van werken lastiger is en meer tijd in beslag neemt dan vooraf was bedacht. Vooral het aansluiten op Digipoort en het krijgen van het certificaat dat daarvoor nodig is, kost tijd. Daarom is om uitstel gevraagd bij de belastingdienst van het stoppen met het aanleveren van de MRB-nota op cd-roms. De belastingdienst gaat na 1 mei nog 2,5 maand langer door met de levering van informatie via cd-roms. 

16 juli laatste cd-rom 

Dit uitstel geldt voor alle bedrijven die deelnemen aan de GWH-regeling van de belastingdienst. De laatste aanlevering per cd-rom is op 16 juli 2019 en daarna zijn deelnemers aan de GWH-regeling aangewezen op de portal Digipoort. De cd-rom van 16 juli dient als back-up van Digipoort, waarin voor alle deelnemers dan ook bestanden klaar staan. Digipoort is vanaf die datum het platform voor grootwagenparkhouders om, eventueel geautomatiseerd, gegevens uitwisselen met de belastingdienst. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring