Meer aandacht voor onafhankelijke autoreparatie binnen CECRA

Laatste update 10 mei 2019 Leestijd: 2 min

Acht landen kwamen op donderdag 9 mei bij elkaar voor een geslaagde bijeenkomst van de Independant Repairers Division van de Europese koepelorganisatie CECRA. Deze bijeenkomst stond in het teken van het uitwisselen van kennis en inzichten, die onafhankelijke autobedrijven ondersteunen op het vlak van technische informatie, toegang tot data en de rol van autobedrijven in de consumentenmarkt. BOVAG was de initiator van deze bijeenkomst in Amsterdam.

Naast Nederland waren Oostenrijk, België, Frankrijk, Nederland, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigd. Met de bijeenkomst werd de Independant Repairers Division als onderdeel van CECRA nieuw leven ingeblazen. 

ViaBOVAG.nl en passthru

BOVAG heeft presentaties verzorgd over viaBOVAG.nl en de passthru-oplossingen die aan leden worden aangeboden. Denemarken verzorgde een presentatie over het digitale servicebook en de afgevaardigde uit Spanje lichtte de aanstaande systematiek van certificering van alle Europese autobedrijven en monteurs voor toegang tot technische informatie en data toe. Maar daarover is te lezen op www.vehiclesermi.eu.

Positief en zinvol

“Deze eerste bijeenkomst van de hernieuwde Independant Repairers Division is door alle landen als zeer positief geëvalueerd”, aldus Peter Niesink, algemeen directeur van BOVAG. De uitwisseling van projecten uit de verschillende landen en de afstemming over de belangrijkste onderwerpen werd als zinvol en informatief geëvalueerd. Denk aan toegang tot technische informatie en werving en scholing van technisch personeel.

BOVAG-afvaardiging in bestuur

De volgende bijeenkomst vindt in november plaats in London. De aanwezige landen hebben gevraagd of Gerard ten Buuren, voorzitter van de BOVAG-afdeling Onafhankelijke Autobedrijven, ook president van de Independent Repairers Division van CECRA wil zijn. Gerard neemt die functie met ingang van november op zich, als hij ook verkozen wordt tot boardmember van CECRA namens BOVAG. Peter Niesink: “BOVAG vindt het een bijzondere eer dat Gerard ten Buuren is gevraagd de rol van president of de Independent Repairers Division van CECRA op zich te nemen.”

> Lees meer over CECRA en de Europese lobby waar BOVAG ook aan deelneemt

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring