Eyeopener voor media over complex schadeherstel

Laatste update 17 mei 2019 Leestijd: 3 min

Op uitnodiging van BOVAG Schadeherstelbedrijven hebben een aantal journalisten van landelijke (auto)media afgelopen week een rondleiding gekregen bij de hightech-vestiging van Van Mossel Autoschade in Zwolle. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden zij bijgepraat over de complexiteit van hedendaags schadeherstel.

De vestiging in Zwolle is het paradepaardje van de Van Mossel Autoschade Groep en gespecialiseerd in het herstel van complexe schades. Tijdens het werkbezoek werd uitvoerig ingegaan op de invloed van rijhulpsystemen en het gebruik van nieuwe materialen, technologie en technieken. Voor elke auto die wordt aangenomen, wordt een compleet projectplan gemaakt en de gehele voortgang van het proces wordt gelogd in een dossier met wel driehonderd foto’s en video’s. De rondleiding was een ware eyeopener die aantoonde dat niets meer is wat het lijkt. Zo viel te zien dat de ogenschijnlijke simpele diefstal van een navigatiesysteem, waarbij de kabelboom was doorgeknipt, resulteert in een wekenlange en kostbare operatie, waarbij het complete interieur gedemonteerd moet worden.

Kwaliteit en veiligheid

Niet alleen de opkomst van rijhulpsystemen (ADAS), maar ook de diversiteit aan bijvoorbeeld metaalsoorten maakt het herstel van schade aan moderne auto’s tegenwoordig een stuk uitdagender dan voorheen. Voor het bewerken van aluminium heeft Van Mossel Hightech een aparte afdeling ingericht, per merk is onderhand het gebruik van apart, specialistisch gereedschap voorgeschreven en elke medewerker moet over de juiste certificering beschikken. Tijdens het proces is er bovendien vrijwel continu contact met de fabrikant om te garanderen dat het herstel conform fabrieksspecificaties plaatsvindt en de auto weer als nieuw en sowieso veilig de weg op kan. De journalisten konden tevens met eigen ogen zien welke uitdagingen er bij schadeherstel aan elektrische voertuigen en bij het kalibreren horen. Daarvoor gebruikt Van Mossel een eigen mobiele unit op een aanhangwagen. De zorgvuldigheid tijdens het complete proces, de benodigde expertise, het specialistische gereedschap, de uitgebreide tussentijdse en eindcontroles en het vuistdikke dossier per project garanderen dat het schadeherstel tot in de puntjes is verzorgd en kwalitatief hoogwaardig is uitgevoerd. Zodoende kunnen er ook geen discussies over aansprakelijkheid ontstaan.

Begrip kweken

Het werkbezoek was voornamelijk bedoeld om via de media begrip te kweken bij de consument voor de toenemende complexiteit in schadeherstel. Binnenkort kunt u de conclusies van de media lezen in krant, tijdschrift en online. Ook zal op deze website of in de papieren BOVAGkrant binnenkort meer te lezen zijn over het bezoek aan Van Mossel Autoschade. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring