Doe mee aan het eerste 'Europees Kampioenschap Motorenrevisie'

Laatste update 10 mei 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG-leden van Revisie mogen zich inschrijven voor het allereerste Europees Kampioenschap Motorenrevisie op 23 juni in Amsterdam. Aanmelden kan tot 30 mei aanstaande door een mail te sturen naar secretariaat@firm-org.eu.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door FIRM (Federation Internationale des Reconstructeurs de Moteurs) en de vakbeurs ReMaTec. De wedstrijd vindt plaats op de eerste beursdag, 23 juni, van 10.00 tot 14.00 uur in de RAI bij de ingang van hal 8. BOVAG-leden van revisie kunnen zich hiervoor inschrijven omdat BOVAG lid is van FIRM. Dus wil je je kennis en kunde van revisie testen door het op te nemen tegen branchegenoten uit Europa: meld je aan! 

Onderdelen 

Deelname gaat in teams van twee mensen. De strijd bestaat uit twee gedeelten. Het eerste deel bestaat uit het zo snel mogelijk verwisselen van een cilinderkop van een viercilinder-motor volgens vooraf opgegeven specificaties. In het tweede gedeelte krijgen deelnemers een aantal vooraf geselecteerde, beschadigde motoronderdelen waarbij ze een diagnose moeten stellen van het defect. Ook moeten ze de oorzaak van de schade vaststellen. Degene die in het eerste deel de cilinderkop het snelste heeft verwisseld en die de meeste punten heeft gehaald bij het tweede deel, verovert de titel ‘Europees Kampioen Motorenrevisie. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring