BOVAG maakt werk van diversiteit

Laatste update 10 mei 2019 Leestijd: 3 min

BOVAG heeft deze week het Charter Diversiteit ondertekend en belooft daarmee werk te maken van het bevorderen van diversiteit op de eigen werkvloer in Bunnik, maar ook in de mobiliteitsbranche.

Financieel directeur Francien van der Wal, die het charter namens BOVAG ondertekende: “BOVAG gaat de komende zes maanden werken aan een plan waarmee de diversiteit in de werkorganisatie van BOVAG kan worden versterkt. Qua verhouding man-vrouw doet BOVAG het al heel goed. En we hebben natuurlijk ook een vrouw in de directie. Dat is een prima begin. Maar als het gaat om mensen met een immigratieachtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is er in Bunnik nog wel wat te winnen. En dat geldt ook voor onze branche. Onze leden, de retailbedrijven, hebben heel Nederland als klant. Alle kleuren van de regenboog stappen de showroom binnen. Dan is het niet meer dan normaal dat je ook in je eigen bedrijf oog hebt voor diezelfde diversiteit van mensen.  Daarnaast geloof ik er heilig in dat een bedrijf met oog voor diversiteit beter presteert. In allerlei opzichten. Vandaar deze stap.”

InitiatiefnemersDiversiteitscharter-groep-online-(1).jpg

Initiatiefnemers van de ondertekening zijn BOVAG-medewerkers Kim van den Berg en Erik Stern. Erik: “Bij BOVAG hoort een cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen een gelijke kans krijgt om zichzelf te laten zien, ongeacht arbeidsbeperking, geslacht, achtergrond, religie, leeftijd of seksuele oriĆ«ntatie. We denken hiermee bovendien onontdekt talent binnen te halen.”
Kim: “Het begint allemaal met bewustwording. Bij BOVAG zelf en in de branche. Je doet jezelf als organisatie of bedrijf gewoon tekort als je geen oog hebt voor het potentieel van mensen met uiteenlopende culturele, etnische & religieuze achtergrond, gender, leeftijd, LHBTI en arbeidsvermogen. BOVAG is van plan praktische handvatten te ontwikkelen als antwoord op de vraag hoe met de thema’s rondom diversiteit op de werkvloer om te gaan. Onder meer door middel van ambassadeurs en toolkits voor ondernemers.”
BOVAG tekende het charter in de rechtbank Amsterdam, waar deze ronde ook Philips, de Nederlandse Waterschapsbank, de gemeente Eindhoven en de Rechtbank Amsterdam zelf hun handtekening zetten.

Intentieverklaring

Het Charter Diversiteit is een intentieverklaring en richt zich op werkgevers uit de publieke en private sector. Door het Charter te ondertekenen, belooft een bedrijf om diversiteit op de werkvloer te bevorderen. Het Charter Diversiteit is onderdeel van een Europees netwerk van Charters in 20 landen. Meer dan 10.000 bedrijven en organisaties zijn inmiddels onderdeel van het Charter. Onderzoek wijst uit dat in bedrijven/organisaties die het Charter Diversiteit ondertekenden de diversiteit op de werkvloer aanzienlijk is toegenomen, zowel ten aanzien van de instroom, het behoud, als de doorstroom van personeel.

Meer informatie? Kijk op de website van diversiteit in bedrijf.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring